Veel mensen hebben last van hun keel als ze iets willen zeggen. 

Een brok, hees, of lichte keelpijn is vaak wat ik hoor als ik dit thema in de les behandel. 

Jezelf toestemming geven om van je te laten horen, om jouw waarheid te spreken daar kan een blokkade zitten. Omdat je vroeger als kind je mond moest houden of te horen kreeg dat jij het nog niet kunt weten omdat je te klein bent. 

Dat gebeurde bij mij. Mijn vader gaf mij de boodschap dat ik nog te klein was om dingen te weten, laat staan om ze uit te spreken. Wat er uiteindelijk toe leidde dat ik de stem van mijn vader en moeder ging spreken. Ik volgde hun waarheid en ging deze uitspreken. 

Daar werd ik mij van bewust toen ik mijn kind opvoedde. Dan zei ik soms iets tegen hem wat niet mocht en nadat ik dat had uitgesproken voelde ik ; dat is helemaal niet van mij. Ik vind het prima dat hij dat doet.- ik hoor nu mijn moeder praten. 

Ik kwam er achter dat ik best vaak mensen naar de mond praatte om ‘veilig’ te zijn. Geen conflict, geen afwijzing, er gewoon bij horen. Totdat ik steeds meer ging voelen dat ik mijzelf in de steek liet, mijzelf niet serieus nam. 

Door weer te gaan luisteren naar mijn innerlijke stem, ging ik weer meer vanuit mijn hart en ziel  praten.  En daar heb ik heel wat keelpijn en heesheid voor moeten overwinnen. Want jee wat is dat spannend. Is het wel waar, weet ik het wel, blijven ze wel bij mij als ik dit vertel. 

En toch voelde ik van binnen de drang groter worden om het op mijn manier te gaan doen.

De angst te overwinnen en mijn eigen waarheid te gaan spreken. 

Ik ging zelfs zo ver dat ik les ben gaan geven, blogs ben gaan schrijven om mensen te inspireren. 

Dat had ik twee jaar geleden niet kunnen bedenken. En geloof het of niet, ik was er niet eens naar op zoek, het kwam gewoon op mijn pad. Op het moment dat ik mij bewuster werd, verbinding ging maken met wie ik ook alweer in wezen ben. Vanuit een verlangen om mijn hart en ziel te volgen. 

De Tzolkin kalender van de Maya’s heeft mij hier onder andere bij geholpen. Ik ben geboren in de energie van de Blauwe Adelaar, in het pad van de Witte Hond. De Blauwe Adelaar ontwikkelt een visie. Hoog in de lucht heeft hij overzicht over het grotere plan, ziet waar hij naar toe moet en wat hij te doen heeft in het grotere geheel. De Witte Hond gaat om loyaal zijn aan je hart vanuit Zelfliefde en mijn missie is de Witte Wind. Bezield communiceren om te inspireren. 

Dit wetende ben ik heel dankbaar dat ik bij mijn ouders ben geboren en begrijp ik de les die zij mij leerden. 

De Tzolkin kalender heeft 20 universele thema’s. En één is er specifiek voor jou, je levensthema. 

En ook de andere 19 thema’s kom jij tegen in je leven.  Elke 13 dagen lang doorlopen we universeel een levensthema, en heb je de kans om je verder te verdiepen. 

Met als doel dat je op jouw plek durft te gaan staan in dit leven. De plek die je als ziel gekozen hebt. Ieder van ons op zijn of haar eigen plek, zodat we met elkaar een mooi geheel vormen. 

Als jij je plek niet inneemt, blijft deze leeg. Ontbreekt er een stukje van de puzzel.

Ontdek meer over de Mayakalender, klik hier.