Door het overlijdensbericht van de zanger van Meat Loaf ga ik plotseling terug in de tijd- Paradise by the dashboard light ✨✨✨werd voor mij letterlijk werkelijkheid op de avond van 8 december 1978.

Ik was lid van de zwemclub in het dorp waar ik woonde en samen met Carla zat ik in de auto die ons reed naar het overdekte zwembad in het dorp verderop. Het was spekglad. Op de radio was zelfs het advies gegeven om niet de deur uit te gaan als je niet hoefde. We zitten samen op de achterbank te giechelen om meidendingen. Carla vertelt dat zij haar eerste bhtje met haar moeder heeft gekocht vandaag en lacht blij. Ze laat het mij straks in de kleedkamer wel zien zegt ze.

Ondertussen horen we op de autoradio de top 40 en wordt Paradise by the dashboard lightaangekondigd. Ik buig naar voren en vraag aan Van Engelen, de bestuurder van onze auto, of de radio wat harder mag.

Dat is het laatste dat ik mij her-inner voordat we in een slip raken…

En dan ben ik in het Paradise✨✨✨

Ik ben op een heerlijke, liefdevolle lichte plek en voel me volledig vredig. De pijn en angst die ik net nog voelde is weg…en als ik naar beneden kijk zie ik ons wel zitten in de gecrashte auto verlicht door het dashboard light, maar ben ik daar niet. Mijn lijf is daar, ik ben hier.

Ik word omring door twee lichtwezens die liefdevol, maar zeer beslist laten weten dat zij niet voor mij komen, het is mijn tijd nog niet, ik mag terug.

Ik voel de weerstand en het verdriet om deze heerlijke, vredige plek te moeten verlaten.

Dan opeens verschijnen mijn ouders aan me. En ik weet dat ik niet kan blijven.  Mijn ouders hebben voor mijn geboorte al een kindje verloren en het is teveel voor ze om nog een kindje te verliezen . Ik voel dat ik terug ga…

Jarenlang heb ik gezwegen over dat wat ik meemaakte. Niemand vroeg iets aan mij, over dat wat ik had meegemaakt in de auto. En dat ik elke dag als meisje van 14 jaar hoofdpijn had, wilde de psychiater af doen met een pilletje. Geen gesprek is er met mij gevoerd, niet één keer deed ik mijn verhaal, meer dan 25 jaar hield ik mijn mond en zorgde als verpleegkundige voor de ander…

Totdat ik zwanger werd van mijn zoon en alles in mijn bekken werd aangeraakt. Het bekken dat ik gebroken had tijdens het auto-ongeluk en waarbij Carla dood op mijn schoot lag. Mijn bekken een enorm traumagebied wat nu door de zwangerschap en bevalling in al haar pijn werd aangeraakt. Alles wat ik onbewust had weggeduwd, kwam in haar volle omvang naar boven.

Ik kreeg door de geboorte van m’n kind contact met mijn eigen innerlijke kind;

Het meisje van 14 jaar die een Bijna Dood Ervaring had en zich ontzettend schuldig voelde dat zij bleef leven en haar vriendinnetje niet.

En het meisje die in doodsangst en zwaargewond klem had gezeten in de auto en zich ongelofelijk eenzaam voelde, zich afvragend waar haar ouders waren.

Ik ging in therapie en leerde om voor mijn innerlijke kind te zorgen. Ik liet haar vertellen wat ze al die jaren verzwegen had en ervaarde wonderschone heling.

Het meisje die zo bang was geweest in die donkere koude auto met haar overleden vriendinnetje naast haar, ging ook opeens de liefde, zorg en warmte voelen van haar ouders op het moment dat zij op de brancard het ziekenhuis werd binnengereden.

En het meisje die zich schuldig voelde omdat ze haar vriendinnetje niet had kunnen redden, werd geheeld op het moment dat ik vorig jaar in het universele veld contact kreeg met  Carla en zij mij bedankte dat ik met haar was meegegaan naar de andere kant toen zij de aarde verliet en bang was voor wat komen ging.

Imaginaire heling noem ik het.

Dat je naast het verhaal dat je jezelf steeds vertelt hebt, plotseling kunt ervaren dat er ook nog een andere kant is. Door je af te stemmen op het universele veld waar liefde, licht en rust is.

Voel jij ook dat het tijd is om uit je (belemmerende) verhaal te stappen en een grote stap voorwaarts te gaan zetten op je levenspad in licht en liefde. De blokkades weg te laten stromen, het verhaal los te laten en contact te hebben met dat pure deel in jou wie je in wezen bent.

Vanuit mijn vermogen om verbinding te maken met dit veld en mijn eigen ervaring, begeleid ik je graag in dit proces. In het individuele coachingstraject ga je echt de diepte in en zul je ervaren dat je van overleven naar leven gaat!