We starten het nieuwe jaar in de energie van de Gele Ster, de 7e dag van het Witte Wind pad.

En dat geeft meteen het jaarthema voor ieder van ons aan: je wordt uitgenodigd om je plek in dit leven in te nemen en je eigen waarheid te spreken.

Door te luisteren naar je innerlijke stem en je te verbinden met je hart, krijg je helderheid over dat wat voor jou belangrijk is. Door even stil te staan bij jezelf, kom je er misschien achter dat je een ander vaak napraat, omdat je het eng vindt om jezelf te laten horen of omdat je vroeger te horen kreeg dat je je mond moest houden. Het kan dan heel spannend zijn om uit te spreken wat jij belangrijk vindt. Zelf heb ik dit ook de afgelopen twee jaren vaak ervaren en merkte ik dat ik weer mijn oude overlevingsmechanisme ging inzetten: me terugtrekken en mijn mond houden. Dan ben ik veilig.

Maar ik voelde ook meer en meer dat dat niet de bedoeling is. Als ik kijk naar m’n levenspad en missie volgens de Mayakalender dan ben ik juist in dit leven om een visie te ontwikkelen en me hierover uit te spreken. Maar daarvoor is het belangrijk dat ik in m’n eigen kracht zit. Anders ga ik reageren vanuit het kind in mij die niet mocht spreken omdat ze het niet wist.

Ik ging nog beter opletten wat er gebeurde als ik mijn andere kijk gaf op een onderwerp dat door de ander werd ingebracht. Ik verwachtte een nieuwsgierigheid bij die ander, verdiepende vragen over dat wat ik vertelde. Iets dat ik zelf vaak doe, als iemand mij iets nieuws verteld. Maar dat gebeurde helemaal niet. In plaats daarvan werd glashard ontkent wat ik zei en voelde ik me afgewezen. Maar nu trok ik me niet terug en ging juist aan de ander vragen waarom hij zo reageerde op dat wat ik vertelde. Dat het mij bevreemdde omdat ik er onderzoek naar gedaan had, er over gelezen had en hij dus blijkbaar niet. Wat natuurlijk helemaal oké is, je hoeft je niet te interesseren in de dingen waarin ik geïnteresseerd ben. Maar ontken het niet!

Als je met open vizier kunt luisteren, zowel naar je eigen wijsheid als die van de ander, kunnen er juist mooie, nieuwe initiatieven ontstaan. Misschien kom jij wel met een idee waar de ander nog nooit aan gedacht heeft of deelt de ander een mogelijkheid met jou die jij nog niet gezien hebt. 

Sta open, houd je hart open en zie zowel bij jezelf als de ander het licht en de liefde. Zo ga je ervaren dat juist die verschillen er zijn om elkaar te inspireren, van elkaar te leren, nieuwe wegen te ontdekken. Om de wereld met elkaar mooier te maken, de duisternis te verdrijven met ons licht. 

Keer regelmatig je binnenwereld in, om verbinding te houden met je eigen wijsheid.

Luister…
naar de fluistering van je ziel
laat je hart spreken
het weet alle antwoorden

Neem het kind bij de arm dat te horen kreeg dat het stil moest zijn, het niet wist, werd uitgelachen om wat het zei en geef het weer een stem. Laat het vertellen waar het in gelooft.

Verinnerlijk dat in jezelf wat er gehoord wil worden, maak het je eerst helemaal eigen en kom er dan mee naar buiten. Vanuit je kracht, vanuit je innerlijke weten dat je het zo gaat doen. En je niet meer van de wijs laat brengen door gedachten, overtuigingen of anderen. 

Door met elkaar te leren vanuit hart en ziel te spreken, brengen we licht en liefde in de wereld en als we beiden vanuit ons hart met elkaar verbonden zijn, is het altijd goed. 

Ik wens je een stralend en liefdevol 2023!

Desirée