Vandaag starten we het nieuwe jaar in de energie van de Witte Spiegel toon 5, de vijfde dag van het Witte Tovenaar pad waar we sinds 28 december in zitten.

Prachtige, krachtige energie dit jaar die ons een stap verder helpt om vanuit de dualiteit naar het eenheidsbewustzijn te komen. 

Voor mijn gevoel DE uitdaging voor ons allemaal hier op aarde. Om ons weer te verbinden met het licht en de liefde in onszelf en dit uit te stralen naar de ander. In films wordt het vaak zo mooi uitgebeeld: een tikje met de toverstaf en het licht in de ander gaat schijnen.

En juist nu, na het afgelopen jaar, waarin de dualiteit die er is, tot enorme proporties ging, kunnen we de energie van de Witte Spiegel gaan gebruiken om diep af te dalen in jezelf en helemaal in het licht te gaan zetten wat de ander in jou raakt. 

Het is de energie die ons uitnodigt om in de spiegel te kijken en een spiegel te zijn voor de ander. 

Wat ik in jou zie, zegt iets over mij. 

Waarom raak jij mij, wat wil er in mij gezien worden.

En waarom raak ik jou, naar welk deel in jezelf mag jij gaan kijken. 

In Lak’ech – is de Maya begroeting en betekent

‘ik ben een andere jij’. 

De Maya’s willen met deze begroeting uitdrukking geven aan het feit dat wij allen één zijn. Leven vanuit deze eenheid is het werkelijke leven in liefde en voorspoed.

Zij zagen de wereld als één groot netwerk dat alles en iedereen met elkaar verbindt, waarbij we elkaars spiegel zijn en waarbij ieder zich bewust is van de verbondenheid met één en dezelfde geest.

Ieder mens die op je pad komt, leert jou jezelf beter kennen, vraagt van jou om ook naar kanten in jezelf te kijken die je misschien minder leuk vindt. Waar je zelf een oordeel over hebt.

Sta op het moment dat je irritatie ervaart over het gedrag van de ander, open voor dat wat een ander in jou raakt. Reflecteer op jezelf en wees eerlijk. 

Laat de Zelfliefde stromen ook naar die delen in jou die je liever in de schaduw laat, waar je niet naar wilt kijken. Door ze in het licht te zetten en te erkennen als deel van jou, ontwikkel je jezelf en kunnen we elkaar spiegelen en inspireren. 

Wat een leuke oefening is; ga eens met je aandacht naar de ander en in zijn of haar schoenen staan. 

Hoe zou het voor je zijn als jij het ook op die manier zou doen, wat levert het je op? Misschien wijs je mogelijkheden bijvoorbeeld al af en maakt juist de manier van de ander dingen in je wakker die je je nog niet bewust was. 

Zo leer je je eigen potentieel steeds beter kennen en ga je ook meer compassie voelen voor de keuzes die de ander maakt. 

Wat mij helpt in de huidige maatschappij met alle regels, (on)waarheden en dualiteit is steeds de vraag stellen; wat zou de Liefde doen? Want ik ben er van overtuigd dat de liefde uiteindelijk overwint. 

Het heeft mij het afgelopen jaar veel opgeleverd om vanuit dit perspectief te leven. Het geeft zoveel harmonie en rust, ten eerste in mezelf maar ook in verbinding met de ander. En het laat mij haarscherp zien, waar ik ook een steekje laat vallen en onvolledig vanuit mijn eigen licht en liefde leef op het moment dat ik iets anders aan het doen ben, dan dat de Liefde zou doen!

Probeer het eens uit dit jaar; 

Op het moment dat je boos wordt, verongelijkt bent om alles wat er gebeurt om je heen, je onmachtig voelt, je denkt dat er over je heen gelopen wordt, de ander je iets aandoet, stel jezelf dan de vraag:

Wat zou de Liefde doen? 

Luister naar het antwoord en weet dat je hart gesproken heeft.

Ik wens je een inspirerend en magisch 2021 vol licht, liefde en hartverwarmende momenten!