Vandaag zijn we gestart met een nieuwe ronde van de Tzolkinkalender in de energie van de Rode Draak.  

Deze kalender van de Maya’s telt 260 dagen: 20 zonnezegels met elk hun eigen thema, elk in een golf van 13 dagen. 

Beginnend met de golf van de Rode Draak, het eerste zegel in de Tzolkinkalender; vanuit hier is alles ontstaan. 

In deze energie ben je nog direct verbonden met de Bron; het is het oervertrouwen in jou. Het innerlijk weten dat alles wat je meemaakt precies goed is en het leven je altijd weer opvangt.

Ik kan me heel goed voorstellen dat op dit moment, het oervertrouwen soms ver te zoeken is. Dat het chaos zou worden, alle oude structuren om zouden gaan dat was wel voorspeld. Maar dat het deze vorm aan zou nemen; ik denk dat niemand van ons dit had kunnen bedenken. Het vraagt van ons om juist nu in vertrouwen te blijven, om niet te gaan piekeren en steeds contact te maken met je innerlijk weten dat alles uiteindelijk goed komt. 

En misschien heb je ook gevoeld dat de energie de afgelopen dagen weer sky high is. Het is bij tijd en wijle weer een hele uitdaging om goed in mijn lijf te blijven en verbinding te houden met de aarde. Het geheugen van onze cellen wordt geactiveerd en opgeschoond. Ons DNA wordt geactiveerd en brengt een verandering van trilling en verschuivingen in ons bewustzijn teweeg. 

Wat maakt dat je opeens een inzicht krijgt, maar ook dat je geconfronteerd wordt met overtuigingen en patronen die je belemmeren om volledig op je plek te gaan staan in dit leven.

De energie van de Rode Draak helpt je om bewust te worden wat er in jou geraakt wordt; is het angst, paniek, boosheid, verdriet… wat doet deze hele situatie met jou? En welk overlevingsmechanisme zet je in op het moment dat het onveilig voor je wordt, je het niet meer in de hand hebt? 

De ander voor jou dingen bepaalt…

Welke herinneringen komen er bij je naar boven, wanneer heb je dit eerder meegemaakt en hoe ging je hier als kind mee om? 

Zoek het kind in jou op die een onveilige, beangstigende situatie mee maakte en laat het voelen dat je er nu bent, dat je voor het kind in jou zorgt, ook al weet je als volwassene ook niet precies waar het naar toe gaat. 

Wat je wel weet is dat je vrij bent! Dat er in jou een plek is waar je steeds naar toe kunt gaan en waar niemand kan komen. Een plek die jou laat voelen dat alles oké is en dat het leven je altijd opvangt. Als je maar trouw blijft aan jezelf. Wat een ander ook zegt of over jou wil beslissen, zorg er voor dat je jezelf niet in de steek laat! Voel de kracht in jou en laat je door niets of niemand omver blazen. 

Mij helpt het in deze periode om me zoveel mogelijk te richten op hoe ik het wil hebben en wat er allemaal nog wel mogelijk is. Natuurlijk had ik graag tijdens de kerstvakantie in dat leuke hotelletje gezeten dat we geboekt hadden, maar ik weet allang dat ik het thuis ook heerlijk kan hebben, daar mijn eigen hotel kan creëren. Ook voel ik de kans om tijdens deze periode tot rust te komen, de tijd te nemen om de natuur in te gaan, bij mezelf naar binnen te gaan en nog meer te voelen wat ik ten diepste wil in dit leven. 

En vooral wat mijn bijdrage is aan het grotere geheel in deze bijzondere tijd. Wat ik in ieder geval zeker weet is dat ik voor de verbinding ga! 

De energie van de komende 13 dagen nodigt ons uit om met een grenzeloos vertrouwen buiten de gebaande paden te gaan om nieuwe mogelijkheden te ontdekken. 

Don’t be afraid, be in faith!

En juist nu na de Nieuwe Maan en zonsverduistering van gisteren en de opmars naar de bijzondere constellatie van Jupiter, Pluto en Saturnus op 21 december 2020 wordt er wereldwijd elke dag gemediteerd en spannen we met elkaar een net van licht om de aarde. Fijn als je ook elke avond van 2015 tot 2045 uur mee doet met de meditatie van 3D naar 5D. 

Her-inner dat je alleen maar licht en liefde bent!